Tots els participants que acaben la ViP arriben en un estat de cansament i felicitat a parts iguals. Això fan que recordin l’experiència tot l’any: durant un temps han estat preparant aquest repte i han gaudit d’un gran dia de BTT, compartint el moment amb altres apassionats com ells d’aquest esport, recorrent alguns dels millors paratges de la província.

Des de l’organització sempre hem estat conscients de que una gran quantitat de ciclistes estareu durant tot el dia circulant per les nostres muntanyes i hem anat afegint mesures de sostenibilitat que segurament heu anat notant en menor o major grau. Sempre volem fer un pas més, i a part de seguir introduïnt mesures de conservació del medi demanem al participant una implicació absoluta en aquest sentit, aplicant estrictament les següents mesures:

  • Procureu compartir vehicle (o agafar transport públic, tot i que és una mica més complicat). Compartireu despeses i estalviareu gasolina, optimitzarem l’espai d’aparcament i podreu tornar acompanyats cap a casa tot comentant la vostra experiència.
  • Durant la ruta no feu derrapar les rodes, doncs a part de que no és una frenada efectiva i les desgasta, degrada també els camins i senders afavorint l’erosió de l’aigua de les plujes.
  • Utilitzeu el menor nombre possible de gots i plats. Reompliu-los si en voleu més i/o ompliu-vos el bidó o motxilla.
  • Dipositeu les deixalles en els cubells corresponents.
  • No deixeu cap mena de residus, no costa res seguir portant l’envoltori de les barretes (trobareu a la  bossa del corredor un envàs adequat per portar comodament els envolcalls) o restes d’avaries mecàniques fins al proper avituallament.
  • Aviseu al participant que, tant si li ha caigut com si l’ha llençat, ha deixat algún envoltori o deixalla, unes paraules ben dites poden fer entendre que la muntanya és de tots i que l’hem de cuidar.

La continuïtat d’una prova que recorre els paratges de la ViP depèn de què tots siguem respectuosos amb el medi i no cal dir que l’organització sancionarà, en la mesura que cregui convenient, qualsevol participant que no compleixi aquestes mesures.